EG Commando Marche-les-Dames 11 december.

 

Deze vrijdag werd in Wartet de wedstrijd run bike gehouden, georganiseerd door het EG-Commando, 13, 5 km met een bonus / tijd volgens leeftijd, beginnend en eindigend bij het MT.

Onze nationale secretaris Andrew Clabots heeft van de organisatoren de registratie verkregen van twee teams van de Associatie Brabant, Claude Vandeput was verantwoordelijk voor de aanwerving.

U kent allen het profiel van het terrein in Marche-les-Dames en de omliggende gebieden. Al een paar weken ervoor had de Adjudant, verantwoordelijk voor het evenement, gewaarschuwd: "Het zal moeilijk zijn! "

De zware regenval van de voorgaande dagen maakte het traject meer "sexy"

Als scribe van de dienst, had ik gehoopt en tevens toestemming verkregen om het traject af te leggen maar met de fiets achter de concurrenten, dit om in de race van binnenin mee te maken.

Hellingen in uitzichtloze dichtbeboste gebieden, gevaarlijke afdalingen tussen de keien, dit allemaal in zwarte en vettige modder zoveel je maar wil en natuurlijk de traditionele beekpassage.

In het algemeen is in de wedstrijd run & bike de fietsploeg de snelste maar bij de Commandos is de fiets meer een obstakel dan een winst.

 

 

 

 

De start in lijn ( het aanrekenen van bonus/tijd zou aan de aankomst vereffend worden ) werd gegeven aan 29 teams.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze jongens kunnen zeer tevreden zijn met hun resultaten :

 

 7e Christian Vanderlinden / Claude Vandeput, 13e Daniel Nottebart / Juan Neusy

(28 teams gerangschikt).

 

 

 

 

Laat ik hieraan toevoegen dat ik het volledig parcours afgelegd heb zonder als laatste te eindigen en gezien mijn leeftijdklaar (71) is dit toch zo slecht nog niet, wat vinden jullie hiervan? Maar ik zweer jullie dit nooit meer te doen!

Deze hele dag werd doorgebracht in een mooie sfeer, met toch een beetje angst in het begin, eindigend met een zeer goede barbecue. De Commandos weten hoe te organiseren en te ontvangen.

 

 

 

 

Bij elk bezoek aan ons Regiment ( laten we het nog zo noemen ), hebben wij als Anciens nog altijd het gevoel we ons thuis voelen.

 

 

 

 

 

Tot volgend jaar, met misschien een of twee extra teams ?

Martin Ketels 1Submitted 1957